Zatvori x
Naslovnica
Priča o projektu
Prikupljanje sredstava
Donirali smo
Pogodnosti kartice
Pristupnica

ČINIM DOBRO SVAKI DAN

Visa kartica sa srcem

Ukupno prikupljena sredstva

4.359.644,15 eura

Prema stanju od 31. 8. 2023.
Pogledajte dosadašnje donacije

Visa kartica sa srcem

Od svake kupnje Visa karticom sa srcem bez obzira na iznos i prodajno mjesto, PBZ Grupa će donirati 10 centi. Od toga će 5 centi biti raspoređeno za projekte Ministarstva zdravstva „Srcem za djecu s malignim bolestima” i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti”, a drugih 5 centi za projekt „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Članarina

Visa kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja. Od druge godine korištenja kartice PBZ Card će uplatiti ukupno 2 eura od svake članarine za osnovnog i 1,3 eura od svake članarine za dodatnog korisnika u projekt „Činim dobro svaki dan”.

Partneri prijatelji

„Partneri prijatelji” su odabrani partneri sa svojim prodajnim mjestima, koji također sudjeluju u ovom humanitarnom projektu. Svakom kupnjom Visa karticom sa srcem na njihovim prodajnim mjestima oni doniraju dodatnih 0,05 eura u korist projekta „Činim dobro svaki dan”.

Premium Rewards program

Sudionici Premium Rewards programa svoje sakupljene bodove mogu donirati u korist projekata „Srcem za djecu s malignim bolestima”, „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti” i/ili „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi”.

Povijest projekta

Projekt „Činim dobro svaki dan” od 2008. godine imao je nekoliko načina prikupljanja sredstava: na samom početku projekta za kupnju tada American Express karticom sa srcem PBZ Card je u korist projekta donirao 35 lipa. Od druge godine korištenja ove kartice uplaćivao je i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. U projekt su se uključili i „Partneri prijatelji”, odabrani partneri i njihova prodajna mjesta, koja za svaku kupnju danas Visa karticom sa srcem na svojim prodajnim mjestima doniraju još 35 lipa u korist projekata.

Dvije godine kasnije PBZ Card je razvio mehanizam doniranja tadašnjih Membership Rewards bodova tako da i korisnici ovog nagradnog programa mogu dati svoj doprinos projektu „Činim dobro svaki dan”. Za sve one koji također žele donirati, a ne koriste Visa karticu sa srcem, razvijena je mogućnost online donacija.

Godine 2012. u povodu četrdeset godina American Expressa u Hrvatskoj iznos donacije PBZ Carda u korist projekta „Činim dobro svaki dan” za svaku izvršenu transakciju povisio se na 40 lipa. Tijekom vremena projekt se širi. U svibnju 2014. godine uključuje se i Privredna banka Zagreb, a iznos donacije za svaku kupnju raste na 1 kunu.

Godine 2019., nakon odluke tvrtke American Express o napuštanju licencnog modela poslovanja u Europskoj uniji, uslijed koje su se sve American Express kartice PBZ Carda mogle koristiti do 31.12.2019., PBZ Card tržištu predstavlja novu Visa karticu sa srcem, koja je zamijenila American Express karticu sa srcem. Nakon toga PBZ Grupa nastavlja izdvajati sredstva za projekt „Činim dobro svaki dan” za transakcije napravljene Visa karticom sa srcem.

Od 1. siječnja 2023. godine, u skladu sa suradnjom s Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, PBZ Grupa za projekt „Činim dobro svaki dan” izdvaja: 10 centi za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem, 2 eura od svake članarine za osnovnog i 1,3 eura od svake članarine za dodatnog korisnika Visa kartice za srcem. Prikupljeni iznos donira se projektima: „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi”, „Srcem za djecu s malignim bolestima” i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti”.

Partneri prijatelji

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.